Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ArtiestOsho, Deva Padma
FijnMy first deck ever ♥️
Minder FijnX
Aanrader?

Omschrijving uit het boekje

When life seems to be full of doubt and uncertainty we tend to look for a source of inspiration: what will happen in the future? what about my health, the children? what will happen if I make this decision and not that one? This is how the traditional tarot is often used, to satisfy a longing to know about the past and future. This Osho Zen Tarot focuses instead on gaining an understanding of the here and now. It is a system based on the wisdom that says events in the outer world simply reflect our own thoughts and feelings, even though we ourselves might be unclear about what those thoughts and feelings are. So it helps us to turn our attention away from outside events so we can find a new clarity of understanding about what is happening in our own innermost hearts. The conditions and states of mind portrayed by the contemporary images on the cards are all shown as being essentially transitional and transformative. The text in the accompanying book helps to interpret and understand the images in the simple, straightforward and down to earth language of Zen.

Mijn ervaring

Met dit deck begon mijn Tarot journey. Lang geleden kocht ik dit deck.. vraag me niet waarom, want ik heb werkelijk geen flauw idee. Ik kwam het tegen in een winkeltje en het bleef in m’n hoofd zitten. Een paar weken later ben ik het gaan kopen en ging er een nieuwe wereld voor me open. De Osho Zen is eigenlijk, ondanks de naam geen tarot deck zoals we het nu kennen, maar is toch erg fijn om intuïtief mee te werken. De boodschappen zijn helder en zetten je echt aan het denken. Daarnaast zijn er verschillende boeken uitgebracht die je met de kaarten kunt gebruiken.
Hoewel ik mezelf uiteindelijk meer in tarot ben gaan verdiepen, gebruik ik dit deck nog steeds af en toe voor zelfreflectie en een enkele keer voor een reading.

Add Comment