Skip to content Skip to footer

Yoga

Bij het woord yoga denken de meeste mensen enkel aan de fysieke poses of yogahoudingen, meditatie of ademhalingsoefeningen, maar weten niet dat dit slechts maar een heel klein onderdeel is van het pad. De essentie van yoga gaat veel verder dan waar wij in het westen bekend mee zijn.

Het is een way of life met als doel het verenigen van lichaam en geest om zo tot een staat van verlichting of totale vrede te komen.

Natuurlijk gaat de Yoga filosofie nog vele vele malen dieper en tijdens mijn lessen zal ik altijd proberen om je ook hierin steeds een stukje verder mee te nemen. Er huist ontzettend veel wijsheid in de oude geschriften (de sutras van Patanjali, de Upanishads,  de Bhagavad Ghita en zo door) die je gemakkelijk in de dagelijkse praktijk kan integreren.

Je kunt bij mij terecht voor verschillende vormen van yoga waarbij we oefening, ademhaling, mindfulness, ontspanning en yogafilosofie combineren. De vormen die ik momenteel geef zal ik hieronder beschrijven.

 

 

Yin Yoga

In Yin Yoga integreren we de wijsheden uit het Taoïsme, Traditionele Chinese geneeskunde en ervaren we de principes van mindfulness op een fysiek level. We werken met de 12 belangrijkste meridianen (energiebanen) in ons lichaam welke zich vertalen naar de 5 elementen en we werken met onze chakra’s. Elke les heeft een ander thema en in elke les concentreren we ons op een bepaald gebied. Dit kan een fysiek gebied zijn, maar dit kan ook gericht zijn op bepaalde emoties of op basis van 1 van de elementen.. lees meer

 

Hatha Flow

De Hatha Yoga behoort tot de Raja Yoga, één van vier paden van Yoga, die allen leiden naar verlichting; het uiteindelijke doel van de traditionele yoga.

Het is een rustige vorm van yoga (geen flow) waarbij de focus ligt op het kalmeren van de geest terwijl spieren worden versterkt, de lichaamshouding wordt verbetert en het lichaam wordt versoepelt. 

Hatha yoga wordt beoefend in een langzamer tempo, met focus op de ademhaling, gecontroleerde bewegingen en strekkingen. Ook in deze vorm van yoga komen we vaker terug in een korte rebound (pauze) waardoor spieren niet snel overbelast zullen raken. Het doel is vereniging van lichaam en geest en is toegankelijk voor ieder niveau.

Tijdens de Hatha flow combineren we elementen uit de traditionele Hatha yoga met elementen uit de modernere Slow flow waardoor je de best of both worlds krijgt 🙂

 

Yoga Nidra

Deze oude yogische techniek, ook bekend als de “yogische slaap”, omarmt de kunst van diepe ontspanning en bewustzijn. In tegenstelling tot de reguliere slaap combineert Yoga Nidra fysieke, mentale en spirituele aspecten om een volledige staat van ontspanning en herstel te bereiken.

Voor wie is Yoga Nidra bedoeld? Eenvoudig gezegd, voor iedereen! Of je nu een yogabeoefenaar bent of nog nooit een yogamat hebt aangeraakt, Yoga Nidra kan je helpen om stress te verminderen, slaapkwaliteit te verbeteren en diepere niveaus van rust en sereniteit te ervaren. Het biedt hulp aan degenen die worstelen met angst, depressie, slapeloosheid en andere stress gerelateerde aandoeningen en het biedt diepe ontspanning wanneer je gewoon wil relaxen en terug in contact wil komen met jezelf.. Lees verder

Slow Flow

Mijn Slow Flow lessen zijn goed voor full body flexibiliteit, maar tegelijkertijd is het een hele goede les om spanning los te laten. We bewegen heel mindful, in verbinding met onze ademhaling en we stellen ons open om ontspanning toe te laten. 

We werken aan de flexibiliteit en mobiliteit van ons lichaam en we elimineren spanning. Elimineer de spanning die je los wil laten, op lichamelijk, mentaal of emotioneel niveau.

Het is een slow flow, wat betekend dat we ons wel richten op het verbinden van onze ademhaling met de bewegingen, maar we haasten ons niet om naar een volgende positie te gaan. We blijven wel in een constante flow op een gentle tempo.

 

Trauma Sensitieve Yoga

Net als in de Yin Yoga Therapie sporen we de blokkades in ons lichaam op en maken we de energiebanen weer vrij. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met jouw wensen en beperkingen en alle oefeningen worden hierop aangepast. Niet alle posities uit de yoga zijn geschikt voor mensen die bepaalde vormen van trauma hebben doorstaan en hier is aandacht voor. We geven ons zenuwstelsel de ruimte om vastgezette spanning los te laten, om zo uiteindelijk de stukjes van onszelf die gebroken of ongewenst aanvoelden weer samen te brengen.. lees verder