Skip to content Skip to footer

Yin Healing

Bij de Yin Healing brengen we verschillende aspecten uit de Yin Yoga (therapie), Chakra Yoga therapie en Yoga Nidra samen. We leggen diepe lagen van spanning bloot die we vasthouden in ons lichaam en werken tegelijkertijd aan flexibiliteit en mobiliteit in ons lichaam. We werken er naartoe om emotionele en fysieke spanning los te laten en we maken de weg weer vrij waar onze energie stagneert of blokkades heeft opgeworpen.

Chi stroomt door ons lichaam langs verschillende energiekanalen; nadi’s, meridianen en chakra’s . Tijdens de Yin Healing werken we vooral met de Chakra’s; energetische stapstenen die in een verticale lijn langs onze kern lopen (Sushumna).  Chakra’s zijn energiekanalen en verbindingspunten tussen lichaam en geest, tussen onze binnenwereld en buitenwereld. Ze maken de uitwisseling tussen binnen en buiten mogelijk en daarom is het belangrijk om ze zo goed mogelijk te onderhouden. 
Het zijn verschillende energiecentra die verantwoordelijk zijn voor ons fysieke, mentale en emotionele welzijn. Er zijn 7 hoofdchakra’s, met elk zijn eigen unieke doel en betekenis.

 

01. Muladhara chakra; bevindt zich aan de basis van de wervelkolom en vertegenwoordigt ons fundament en gevoel van veiligheid.

02. Svadhistana chakra; bevindt zich ter hoogte van de onderbuik en vertegenwoordigt onze creativiteit en seksualiteit.

03. Manipura chakra; ter hoogte van onze Solar Plexus staat voor ons gevoel van eigenwaarde en persoonlijke kracht.

04. Anahata chakra; bevindt zich in het midden van het borstgebied en omvat ons vermogen om lief te hebben en contact te maken met anderen.

05. Vishudda chakra; bevindt zich in de keel en heeft alles te maken met communicatie en expressie.

06. Ajna chakra; ook wel het chakra van het derde oog  genoemd, bevindt zich tussen onze wenkbrauwen, maar dan iets hoger en dieper naar binnen. Deze staat voor waarnemen, intuitie en spiritueel bewustzijn.

07. Sahasrara chakra;  ligt eigenlijk net boven onze kruin en vertegenwoordigt onze verbinding met het universum, met het hogere bewustzijn.

Een onbalans in ons energiehuishouden kan voor talloze lichamelijke- en gezondheidsklachten zorgen, maar heeft ook effect op ons mentale en emotionele welzijn. Deze disharmonie kan zijn ontstaan door trauma, maar ook door tal van andere zaken (stress, ongezonde voeding etc) en zorgt voor spanning, anxiety, burn-outs en andere emotionele en fysieke  ongemakken door geblokkeerde, overactieve en/of verzwakte Chakra’s. 

 

Yin Healing is net zoals de Yin Therapie, een weg naar emotionele heling en het loslaten van energetische blokkades.  We heractiveren de helende krachten die ons lichaam van nature bezit en komen terug in contact met ons lichaam. Waar we tijdens de Yin Yoga Therapie dieper ingaan op de 12 hoofdmeridianen en meer de nadruk leggen op trauma response en mindful bewegen, zetten we tijdens de Yin Healing juist wat meer in op het reinigen en balanceren van onze chakra’s, het leren ontspannen en bewustwording van ons lichaam. Yoga Nidra  helpt vooral om stress te verminderen, je slaapkwaliteit te verbeteren en om diepere niveaus van rust en sereniteit te ervaren. De krachtige combinatie van beide brengt de balans terug in je leven, brengt je weer in contact met jezelf en zorgt ervoor dat je de regie weer in eigen handen durft te nemen.

 

Prijzen

Op individuele basis:
 
Sessie (los): € 60,00
Pakket 6 weken: € 50,00 per sessie
Groep (min 4 pers/max 6 pers):
 
Sessie (los): € 20,00
Pakket 6 weken: € 17,50 per sessie

 

Een sessie duurt 75 minuten (20 tot 30 minuten oefeningen, 30 tot 40 minuten Yoga Nidra en 15 minuten reflecteren met een kopje thee) en vind plaats op locatie in Dordrecht. Een sessie op individuele basis zal geheel op maat zijn en worden aangepast aan jouw wensen en/of klachten. Een groepssessie heeft een meer algemeen karakter en zal vooral gebaseerd zijn op ontspanning, het in contact komen met je lichaam en het opheffen van energetische blokkades.