Skip to content Skip to footer

Yoga Nidra

Welkom in de fascinerende wereld van Yoga Nidra! Deze oude yogische techniek, ook bekend als de “yogische slaap”, omarmt de kunst van diepe ontspanning en bewustzijn. In tegenstelling tot de reguliere slaap combineert Yoga Nidra fysieke, mentale en spirituele aspecten om een volledige staat van ontspanning en herstel te bereiken.

Voor wie is Yoga Nidra bedoeld? Eenvoudig gezegd, voor iedereen! Of je nu een yogabeoefenaar bent of nog nooit een yogamat hebt aangeraakt, Yoga Nidra kan je helpen om stress te verminderen, slaapkwaliteit te verbeteren en diepere niveaus van rust en sereniteit te ervaren. Het biedt hulp aan degenen die worstelen met angst, depressie, slapeloosheid en andere stress gerelateerde aandoeningen.

Tijdens een sessie doorlopen we 8 stappen. Deze 8 stappen van Yoga Nidra zijn van essentieel belang voor het bereiken van een maximaal effect.

De eerste stap is bewustwording van onze ademhaling, zonder daarbij iets te veranderen. Door het natuurlijk ritme van onze ademhaling te volgen activeren we ons parasympatisch zenuwstelsel en kalmeren we onze geest.Tijdens de tweede stap worden wij ons bewust van de ruimte waarin we ons bevinden, van onze zintuigen en van ons lichaam. We maken een uitgebreide bodyscan waarbij we bewustzijn, ontspanning en loslaten aanmoedigen. 

Bij stap 3 bedenken we een intentie, een Sankalpa. Je kunt dit zien als een positieve intentie voor en vanuit jezelf die extra kracht krijgt doordat je deze meeneemt in je onderbewustzijn. Je plant daar een zaadje die je steeds, ook na de sessie, water geeft, zodat er uiteindelijk zichtbare verandering opbloeit. 

Tijdens stap 4 neem ik je mee op reis door je te helpen beelden te visualiseren. We creëren mentaal een rustige, mooie omgeving die volledig aansluit bij het thema van de sessie. Visualisatie spreekt tot de verbeelding, intuïtie en creativiteit en helpt blokkades op te heffen, spanning los te laten en weer in contact te komen met jezelf.

Stap 5 is gericht op je emoties, gevoelens en tegenstellingen daarin. Hier brengen we onze aandacht naar tegenovergestelde gevoelens en sensaties om onszelf bewust te maken van onze interne balans. We creëren ruimte in onze geest en geven ruimte aan onze gedachten en emoties. Deze vorm van bewustzijn leert ons op een andere manier met onze gevoelens om te gaan en brengt kalmte in onze geest en rust in ons lichaam.

We belanden met stap 6 in de ‘in-between’ .. Een staat van bewustzijn tussen slapen en waken in. Het alledaagse is even naar de achtergrond verdwenen en nieuwe inzichten druppelen zachtjes je bewustzijn binnen. Hier is het waar je kunt loslaten.. hier is het waar nieuwe ideeën, inzichten en oplossingen ontstaan.

Stap 7 brengt ons zachtjes terug bij onze Sankalpa. We herhalen onze intentie om positieve verandering te bevorderen en te verwelkomen.

Met de laatste stap nemen we de tijd om lichaam en geest langzaam te laten ontwaken. We brengen we onszelf heel rustig terug naar de ruimte waarin we ons bevinden en brengen we de beweging terug in ons lichaam. 

Yoga Nidra biedt een ware oase van rust in onze hectische levens. Het helpt ons lichamelijk, emotioneel en spiritueel te helen door diepere lagen van ons bewustzijn aan te spreken. Het is een hele fijne manier om jezelf te verbinden met je innerlijke rust, je zelfhelend vermogen en balans te vinden in je dagelijks leven.

Kom en ontdek de transformerende kracht van Yoga Nidra, een reis naar innerlijke vrede en herstel die je leven zal verrijken. 

Ben je op zoek naar meer diepgang? Kijk dan ook eens bij Yin Healing en Yin Yoga Therapie.

Prijzen

Op individuele basis:
 
Sessie (los): € 45,00
Pakket 3 weken: € 40,00 per sessie
Groep min 5 pers/max 7 pers:
 
Sessie (los): € 15,00
 
Online videocall:
 
Sessie (los): € 12,50