Skip to content Skip to footer

Yin Yoga Therapie

Soms als iemand aan je vraagt hoe je jezelf voelt dan zeg je vaak dat het prima gaat, ook wanneer dat niet zo is. Vaak gebeurt er dan iets in je lichaam.  Je lichaam reageert,  je zenuwstelsel reageert.

Pijn, spanning, benauwdheid, verandering in je hartslag, een naar gevoel in je buik, een verdoofd gevoel, noem het maar op.. Je lichaam communiceert.
 
Deze reacties, emoties en signalen hebben iets belangrijks te vertellen, als je bereid bent hier naar te luisteren. Trauma slaat zich op in ons lichaam, in onze fascia en in ons zenuwstelsel; “Our issues are in our tissues”. In de Yin Yoga Therapie gaan we de signalen die jouw lichaam af geeft onderzoeken en leer je luisteren naar wat je lichaam je vertelt.
 
We werken tijdens Yin Yoga Therapie aan flexibiliteit en mobiliteit in onze Yin tissues, maar we leggen ook de diepe lagen van spanning bloot die we vasthouden in ons lichaam. We werken er naartoe om emotionele spanning los te laten en we maken de weg weer vrij waar onze energie stagneert of blokkades heeft opgeworpen.
 
Vele oude geneeswijzen leren ons dat ons fysieke bestaan tot leven is gebracht door een dynamische energie – in de oosterse geneeskunde ook wel Chi (of Qi) genoemd. Deze energie stroomt door alles, van je lichaam tot de hele planeet waarop we leven. Chi is de levenskracht energie, the breath of life, net zoals prana in de Indiase cultuur, pneuma in het oude Griekenland, mana in de Hawaiiaanse cultuur, Manitou in de cultuur van de inheemse bevolking in Amerika en meer.
 
Chi stroomt door ons lichaam langs verschillende kanalen in vloeiende patronen welke we meridianen noemen. We werken met 12 hoofdmeridianen die elk corresponderen met bepaalde organen (een belangrijke functie van chi is het ondersteunen van de werking van onze organen). Deze energiebanen vrij van obstakels en blokkades houden komt onze gezondheid dus ten goede en de oefeningen uit de Yin Yoga Therapie ondersteunen actief dit proces.
 
Een onbalans in ons energiehuishouden kan voor talloze lichamelijke- en gezondheidsklachten zorgen, maar heeft ook effect op ons mentale en emotionele welzijn. Deze disharmonie kan zijn ontstaan door trauma, maar ook door tal van andere zaken (stress, ongezonde voeding etc).
 
Yin Yoga Therapie is een weg naar emotionele heling en het loslaten van energetische blokkades, terwijl we de helende krachten die ons lichaam van nature bezit, heractiveren. We werken met asana’s (oefeningen uit de Yin Yoga), het taoïstische concept van de 5 elementen (aarde, metaal, water, hout & vuur), de principes van Yin & Yang, Trauma sensitieve yoga en de flow van energie in ons lichaam, zoals wordt gebruikt in de oosterse geneeskunde en acupunctuur.
 
Ben je op zoek naar een vorm waarin wat meer de nadruk wordt gelegd op innerlijke rust en balans, kies dan voor Yin Healing.

Prijzen

Sessie (los): € 70,00
Pakket 4 weken: € 55,50 per sessie
Pakket 12 weken: € 50,00 per sessie
 
Een Yin Therapie sessie duurt 75 minuten, is op individuele basis en wordt aan huis in jouw eigen vertrouwde omgeving gegeven, of in een studio in Dordrecht.