Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ArtiestHisyam A. Fachri
FijnAlles ?
Minder FijnBeschadigd vrij snel
Aanrader

Omschrijving uit het boekje

Ik kan eigenlijk niet echt een goede omschrijving vinden uit een boekje behalve:

He adopted the style of Raider-Waite cards, disassembled the patterns and instead, used tribe symbols of Java, Dayak, Toraja, Sentani and Bali.

“It wouldn’t make sense to read tarot of Indonesians using other cultures’ symbols,” he said while shuffling his cards. “I mean you could, but you wouldn’t get the essence.”

Mijn ervaring

Dit deck is niet echt gemakkelijk te krijgen en volgens mij het enige Indonesische tarot deck dat bestaat. Geloof dat er nog wel een wayang deck is van alleen de major arcana. Mijn roots liggen in Indonesië (in West Java) en dat maakt dit deck voor mij extra speciaal. Het is RWS based, maar symboliek, de wayangs, en de achterzijde is allemaal typisch Indonesisch, dit deck ademt Indonesië.. ancestry ♡ ??

De achterkant van deze editie draagt het patroon van de Kawung Batik, komt oorspronkelijk uit Java en wordt bij ons al vanaf de 13e eeuw gedragen. Het staat symbool voor de rechtvaardige en wijze, fertiliteit en hoop, het hebben van een puur hart en dingen zien vanuit de 4 windrichtingen om wijsheid te verkrijgen.

De Indonesische cultuur en tradities zijn verweven in mijn leven en welk deck past daar dan beter bij dan deze. Het was prijzig omdat het uit Indonesië moest komen, maar voor mij well worth the money. Het kwam in een mooie box met een Nusantara pouch en een pendulum en ik had er vanaf het begin een mega connectie mee.

De kaarten zijn iets kleiner dan een doorsnee deck, maar voor mijn kleine handen een perfecte maat! Ze zijn stevig, mat en goed voor riffle shuffle, maar toch laat het bovenste laagje bij enkele kaarten al een beetje los.
Voor mij echt een speciaal deck waar ik een speciale connectie mee heb ♡

Add Comment