Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

About past week.. 

Halloween, All Hallows’ Eve, All Saints day, Allerzielen, Allerheiligen, Dia de los Muertos, Samhain, Samhuinn, het Keltisch nieuwjaar, witches newyear, de laatste oogst, de overgang van winter naar zomer, de terugkeer van Cailleach, de aankomst van Lugh in het rijk der doden en ga zo maar door.. zoveel verschillende mensen, met zoveel verschillende tradities en gebruiken..

Ook zeggen dat de sluier tussen onze wereld en de andere kant in deze periode erg dun is (vandaar de maskers om het kwade af te weren) en in erg veel landen, culturen en volgens verschillende tradities worden de dierbaren die onze wereld hebben verlaten geëerd en herdacht.. 

Wij beklommen met meer dan 7.500 anderen de Carlton Hill in Schotland voor het Samhuinn Fire Festival waar het traditionele Keltisch nieuwjaar met een moderne twist werd gevierd. 

Een team performers nam ons mee op reis.. Met ontwaken van de winterkoning, de struggle en battle tussen zomer en winter, het uiteindelijk het ontsteken van het vreugdevuur, en het kronen van de winterkoning werd het nieuwe seizoen ingeluid ? ? 

Het was koudddd ? en het regende, maar ik ben weer een mooie ervaring rijker!


Add Comment