Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

St Michael’s Mount.. Een eilandje met een geschiedenis die millennia teruggaat.. dat geregeerd wordt door het eb en vloed en met genoeg legendes die je een echt gevoel van mysterie geven wanneer je voet aan land zet.

Het is eb wanneer we aankomen en we kunnen dus zo naar het eiland lopen. We volgen de pelgrimsstappen op het pad dat al sinds de 5e eeuw wordt bewandeld. Het eiland werd een pelgrimsoord nadat er volgens de legende een visioen van de aartsengel Sint Michaël verscheen aan vissers, die hen waarschuwden voor de gevaarlijke rotsen. We passeren het hart van de reus, een granieten steen ingebed in het pad en de put van de reus, beiden badend in de legende van Comoron, de boeman die vroeger in een grot op het eiland woonde en het vasteland terroriseerde, tot hij door een lokale bewoner in de put naar beneden werd gegooid. 

Een ander verhaal is dat in de late jaren 1900 in een verborgen kerker in de kerk een skelet van een man van meer dan 2 meter hoog werd gevonden.

Verder wordt er gezegd dat er vier leylijnen samenkomen op het eiland. Vier paden van elektromagnetische energie die over de berg pulseren en een onbeschrijfelijk spiritueel gevoel creëren.

Realiteit, mythe of legende ? Wie zal het zeggen.. 1 ding is zeker.. het eilandje heeft zeker wel een magische touch ✨

Add Comment