Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kosmisch geneuzel in retrogade 🙂

Er druppelen zo zoetjes aan best wat berichtjes in mijn inbox met geluiden over een week met intense energieën, vermoeidheid maar toch niet goed kunnen slapen omdat je mind altijd wakker lijkt (helloooo sounds very much like me).. Over de vele veranderingen die deze week plaats lijken te vinden (in het echt of gevoelsmatig), verdrietige of juist gejaagde gevoelens, onzekerheid en twijfel.

Wel, misschien is het niet zo gek, want er gebeurt een hoop op astrologisch gebied. We hadden vorige week natuurlijk de volle maan in schorpioen (welke most likely een licht scheen op intense en en waarschijnlijk verborgen emoties).. Zondag draaide Saturn retrogade en sloot daarbij aan bij PLuto rx. Dinsdag joinde Venus de retrograde familie en gister sloot ook Jupiter zich aan. Zoveel kosmische gebeurtenissen in korte tijd voelt ongetwijfeld intens en dat kan vermoeiend zijn.

Veranderingen an sich kunnen sowieso al vermoeiend zijn en op dit moment denk ik dat we daar allemaal wel mee te maken. Los van ons planetaire stelsel wordt veel van ons gevraagd deze periode en er zijn veel veranderingen die wij moeten verwerken. 

Pluto rx

Pluto ging retrogade in april en heeft een low key energie die je vraagt om naar je schaduwkanten te kijken en je oude angsten onder ogen te komen. Het vraagt diepgewortelde patronen aan de oppervlakte te brengen en de deur open te zetten om toxische energieën buiten te laten.  

Saturnus rx

Er wordt wel eens gezegd dat Saturnus de planeet van karma, rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid en grenzen is. Men gelooft dat je in deze periode een reality check krijgt en dat kan zowel positief als negatief zijn.. hm nee dat zeg ik verkeerd 🤔 .. het kan een vervelend en negatief gevoel veroorzaken, maar uiteindelijk zal het bijdragen aan een positieve verandering. Het is in ieders geval een periode om te reflecteren. Reflecteren op de lessen die je de afgelopen periode ongetwijfeld hebt gekregen. Lessen en wijsheden op het gebied van grenzen stellen en je verantwoordelijkheid nemen. De impact van deze machtige planeet kan best intens zijn, afhankelijk van waar deze in jouw geboortekaart staat.

Venus rx

Venus wordt ook wel de planeet van de liefde genoemd en de retrograde neemt jouw relaties onder loep. De huidige, maar ook die uit het verleden.. Een periode om blokkades op relationeel gebied op te heffen, een periode om te helen. Sta niet vreemd te kijken wanneer bepaalde personen opeens weer verschijnen in je leven.. misschien wel omdat je nog niet goed afgesloten hoofdstukken moet sluiten zodat je verder kunt.. 

Jupiter rx

Jupiter retrogade in steenbok vraagt je stil te staan bij je doelen en eventueel de weg erheen te heroverwegen.. of misschien is het verstandig je hele doel opnieuw te bekijken.. Is dit nog steeds wat je wil? 

Men zegt dat retrogrades zaken uit het verleden terug brengen. Dit zodat je onopgeloste zaken kunt oplossen en on-afgesloten perikelen af kunt sluiten. Meestal niet de leukste dingen om te doen maar vaak wel een necessary need om terug te komen in je kracht. Dit betekend natuurlijk niet dat je niet al in je kracht staat, maar er is altijd ruimte voor verbetering. 

Probeer deze tijd van retrogrades en gedeeltelijke lockdown te gebruiken om meer in contact te komen met je ziel. Meer te leven vanuit je hart in plaats van je hoofd. Probeer bewuster te zijn van van alle afleidingen die je per dag doormaakt.. bewust te worden van die shattered focus waarmee je meerdere malen per dag te maken hebt.  Sta erbij stil.. wat gebeurt er nou precies? Waar komt nou precies die afleiding vandaag? Uit je hart of uit je hoofd? Wat wil het van je? Laat je jezelf erdoor afleiden? Of laat je het los? Either way.. dit zorgt ervoor dat je een bewuste keuze hierin maakt.. en alleen dit gegeven al, maakt dat je meer in je kracht komt.

Even op de rem is in deze periode voor velen een gedwongen goed door de situatie waarin we ons bevinden. De retrogrades in quarantaine is een perfecte periode om wat gas terug nemen,  en dingen te re-evalueren, maar niet altijd gemakkelijk voor iedereen.. Dwing jezelf niet om meer te doen dan je in een week aan kunt en probeer niet verstrikt te raken in een “there’s only so much time and I have so much to do” patroon (deze is voor mij persoonlijk ècht heel lastig 😆Er is een potentieel voor enorme groei als je wat rustiger aan doet en toelaat hoe de dingen zich ontvouwen, op natuurlijke wijze. 

Neem de dingen zoals ze komen en wees lief voor jezelf. Laat je niet ontmoedigen en geef onzekerheid niet teveel ruimte. Weet dat het oké is en weet dat jij oké bent 🌸

Be blessed, Stay safe, Stay radiant 🌈 en don’t let the retrogrades mess up your beautiful mind ♡ 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  • Working on slowing down ? maar dat is inderdaad niet easy ? ik zal mij sewes ook eens wat meer verdiepen in onze kosmos ? Thx May ??

Add Comment