Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hallstatt

Het is 1 van Oostenrijks meest fotogenieke dorpjes.. De droom van iedere fotograaf ! Men zegt dat het oudste nog bewoonde dorp (dat al in het eerste millennium vóór Chr. werd bewoond) in Europa is. Zelfs in China hebben ze een kopie van dit oude Zoutmijndorp gebouwd. Helaas waren de Skywalk (360 mto boven de daken van Hallstatt) en de oudste zoutmijn ter wereld gesloten, dus waren we helaas niet in staat om een bezoek te brengen.  Ondanks dat was het nog steeds de moeite waard om hier rond te dwalen. De uitzichten zijn absoluut adembenemend en de sfeer is magisch..

Hallstatt Charnell House

Het bottenhuis in de gotische ST. Michaels-kapel is misschien wel één van de meest interessante kapelletjes. Het ligt in de kelder van de St. Michaels kerk. Deze kerk staat daar al tenminste sinds de 12e eeuw, omringd door graven en gebouwd tegen de stijle helling van de Hallberg. Het kijkt uit over het meer en over de stad.

Omdat mensen ruimte te kort kwamen om hun doden te begraven (in het begin van de 18e eeuw), bouwden ze een Charnel House (bottenhuis) waarin de botten van hun geliefden werden opgeslagen. Wanneer een familielid stierf, werd het lijk voor 10/15 jaar op de begraafplaats begraven. Daarna werden de overblijfselen opgegraven en de botten gebleekt in de zon. Vervolgens werden ze gestapeld in het Charnel House naast de botten van andere familieleden.

De traditie van het schilderen van de schedels begon in de jaren 1720, zodat de overledenen hun identiteit konden behouden. Tegenwoordig zijn er meer dan 1200 schedels opgestapeld, waarvan er ongeveer 650 zijn beschilderd. Want nadat een lichaam was opgegraven en de botten waren gebleekt, schilderde de grafdelver de schedel. Hij schilderde dan de naam, geboortedatum, overlijdensdatum en wat symbolen.

Add Comment