Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Going with the Flow

Hey you !Long time no see ! Klopt ! De afgelopen periode heb ik een soort van pauze gehad. In plaats van uren te vertoeven op de zaak of achter de pc, heb ik mijn scherm en bureau weerstaan. Weg met het werk, weg met de laptop.. even alles, behalve werk en studie (en ja, zelfs de ultieme horror van alle horrors.. emails onbeantwoord gelaten.. sorry guys)
Het gedeelte van mij dat normaal zoveel schrijft en blij is mijzelf kwetsbaar en open op te stellen ten opzichte van jullie (jullie.. die zowel vreemden op afstand, als erg gewaardeerde vrienden zijn), heeft even een time-out gehad.
Ik kon haar er even niet toe bewegen, schop onder d’r bibs geven of omkopen. Ik moest haar laten rusten (moet m’n best doen om weerstand te bieden aan de drang hier excuses voor te maken !).

Maar my oh my.. wat kan het soms vervelend voelen.. dat loslaten van die “heilige” productiviteit. Als vanzelf deed ik wat misschien meerdere wel doen.. Ik werd kwaad op mezelf. Ik maakte mezelf wijs dat ik alles aan het uitstellen was, dat ik verloren was, dat wat ik deed allemaal niks voorstelde, mijn huishouden niet op orde was, ik mijn examen niet zou halen, mijn bedrijfje uit elkaar zou vallen en dat ik niets interessants te vertellen had. Ik maakte nieuwe (absoluut onmogelijke) to-do lijstjes en droomde van geweldige routines die mij perfect in het zadel zouden zetten. Daarna werd ik natuurlijk weer boos omdat ik mijzelf er niet aan kon houden. Soms kroop ik dan toch weer achter die pc, om vervolgens weer gefrustreerd te raken wanneer de inspiratie niet vanzelf kwam, of pakte ik de uitgebreide schoonmaak-daglijsten om ze vervolgens zuchtend weer terug te hangen en dan maar een mini schoonmaakrondje te doen.

Kaart uit de Osho Zen Tarot
Kaart uit de Osho Zen Tarot

Tijdens dit schoonmaakrondje viel mijn oog op deze kaart uit de Osho Zen;
Going with the Flow – Toegeven aan de stroom van het leven. Hm good one ! Daarmee schoot ik eigenlijk gelijk terug in de relax-modus en in mijn herfstbreak.. in een time-out.. in het “toelaten”. Is dit een probleem ? Nee.. het is simpelweg het eb en vloed van energie. Mensen nemen de tijd die ze nodig hebben.. niets overhaasten of afdwingen.. het is allemaal goed. Ik heb de kaart als reminder op een mooie plek gezet, bedankte voor de boodschap en zonk blij in een fijne tijd.. en weet je? Het voelt heel goed 🙂

Herkenbaar ?
Herken je dat gevoel van stressen over van alles dat je moet doen ? To Do lijstjes en zelf verzonnen verplichtingen waar je je soms gewoon even niet toe kan zetten ? Laat dan deze kaart ook jou inspireren. Als het even kan, laat dan los wat je “moet” doen en gun jezelf wat ruimte om te doen waar je naar verlangd.. al is het maar voor even. Weet dat het oké is en dat jij oké bent.

Herfst
De magische energie van de herfst.. een keerpunt.. een aanmoediging om terug te kijken naar het jaar tot nu toe, en verder, naar de koudere en donkerdere helft van het jaar. Het erkennen van die interne verschuiving, die komt met het veranderen van het seizoen. Deze verandering is diep en speelt zich af in je binnenste.
De herfst heeft een eigen structuur en alleen al door het aanraken ervan, maakt ons bewustzijn een verandering door.

Geloof me, alles is een beetje anders tijdens deze periode van het jaar. Je komt meer in contact met je gevoelens, met je hart en ziel. Laat je lijstjes en gestructureerde dingetjes wat meer flexen als je daar behoefte aan hebt, of leg ze even naast je neer als het kan en leg contact met jezelf.

Wat betekend deze herfst voor jou ? Heb jij hoop en dromen voor deze herfst ? Of ze nou simpel of juist heel diep zijn.. ze doen er toe. Het is de moeite waard om erbij stil te staan.
Misschien maak je ook een verandering door zoals het seizoen. Misschien ben je bezig met het loslaten van iets.. Wat zijn jouw herfstgevoelens ? Mediteer erover, denk erover na en schrijf het op voor jezelf. (en je weet het hè, voel je vrij om te mailen want ik wil er alles over weten !

Add Comment