Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Na een bezoek aan Haunted Jamaica Inn, maken we ons op voor een nachtelijk bezoek aan Dozemary Pool waar verschillende legendes zich afspelen..

Het staat natuurlijk bekend als het meer waar het zwaard van Koning Arthur, ‘Excalibur’ ligt, beschermd door de Lady of the Lake.

Wat minder bekend is dat het meer wellicht is vernoemd naar een meisje dat hier is vermoord, genaamd Dozy Mary en het schijnt dat zij hier nog steeds ronddwaalt.. 

Daarnaast is er nog de legende van Jan Tregeagle die hier een Faustian deal met de duivel sloot. In ruil voor geld en macht zou hij na zijn dood verdoemd zijn tot de bodemloze Dozemary Pool, waar hij tot de dag van vandaag wordt gekweld. Ze zeggen dat in de nacht zijn gehuil hoorbaar is over de hele heide.

So far for the spooky legends.. het is volle maan in Ram (mijn teken) & een perfect verlichte avond om zelf eens te ervaren wat Dozemary Pool brengt.

Nou.. iig geen ronddwalende Dozy Mary en geen howling Jan Tregeagle. Tóch voelt het wel een beetje magisch.. de volle maan die haar licht laat schijnen op het meer.. de sterren.. de stilte.. het was een geweldige ervaring en ik hoop dat de foto’s die we gemaakt hebben dit kunnen laten zien ✨

(Voor mij past trouwens het verhaal van de Lady of the Lake & Excalibur perfect in het plaatje ?)

#BodminMoor #Bodmin #DozemaryPool #Excalibur #KingArthur #Merlin

Add Comment