Skip to content Skip to footer
€ 98,95
Started on January 2, 202113 weeks

Wat ga je doen?

Je leert om de kaarten op een eigen, persoonlijke en intuïtieve manier te benaderen. Dit doe je door de gebeurtenissen in je leven te zien door de ogen van de kaarten. We gaan kennis maken met de symbolen op jouw kaarten én ontdekken wat deze voor jou betekenen. Je leert over de traditionele gevarieerde interpretaties van tarot en ik help je te ontdekken waarom bepaalde symbolen hier in onze westerse esoterische tradities als krachtig worden gezien. Je leert hoe je deze kracht kunt toepassen in je eigen dagelijks leven en dat van anderen. We kijken naast de traditionele betekenissen ook naar astrologische correspondenties en nemen ook de elementen hierin mee.

Je leert de verhalen die worden verteld door de kaarten en je leert je eigen verhaal te vertellen. We banen ons een weg door de complexe wereld van Tarot, want Tarot is meer dan enkel afbeeldingen op kaarten. 

Het is een persoonlijke, diepe reis waarin je de kaarten gebruikt om ervaringen en keuzes die je maakt in je eigen leven inzichtelijk te maken en beter te leren begrijpen. Op deze manier bouw je een band op met jouw kaarten en krijgen de kaarten een meer persoonlijke betekenis voor je. Door kennis te verbinden met jouw persoonlijke intuïtie en dit toe te passen bij het interpreteren van de kaarten ontwikkel je een andere manier van denken, krijg je andere inzichten en kom je meer in lijn met jezelf en met wie je echt bent.

Dit helpt je om zelfverzekerder, op een intuïtieve manier een reading voor jezelf, of een ander te kunnen geven. Wanneer je leert om te luisteren naar jouw intuïtie en te luisteren naar de wijsheid van jouw lichaam, wordt het gemakkelijker om keuzes te maken met betrekking tot jouw welzijn. Om iemand in contact te kunnen brengen met zijn innerlijke wijsheid, moet je deze verbinding zelf ook kunnen leggen en in-tune zijn met je eigen intuïtie. 

De cursus duurt in principe 13 weken, maar als je meer tijd nodig hebt, of als je niet alle oefeningen kan of wil maken dan is dat uiteraard geen probleem. Hoewel ik het wel aanbeveel om mee te doen, ben je natuurlijk niets verplicht.. alles in jouw tijd en op jouw manier.

We zullen iedere week één hoofdstuk doorlopen door middel van informatie en vooral ook oefeningen. Deze manier van werken stimuleert tot nadenken en zal ervoor zorgen dat je echt in je kaarten moet duiken om ze op jouw manier te leren kennen. 

We gaan samen op reis en investeren op deze manier tijd en energie in studie. Tijd, energie en studie zorgen voor focus, kennis, helpen je op een meer bewustere manier waarnemen en brengen je naar bepaalde plekken in jezelf waarvandaan je wijsheid kunt halen. Wijsheid die verborgen zit in jezelf, maar zeker wel aanwezig is. 

Je hoeft geen kant en klare betekenis van de kaarten één voor één uit je hoofd te leren, er zijn immers genoeg boeken en andere bronnen die je hierbij kunnen helpen (ik zal wel een paar suggesties doen van boeken en websites die fijn zijn om te gebruiken). Nee, ik ga je helpen om de kaarten écht te leren begrijpen op jouw eigen manier, zodat jij jouw eigen verhaal kunt vertellen. Zonder de traditionele betekenissen uit het oog te verliezen creëer je jouw waarheid in een taal die voldoet aan jouw behoeften, waarmee je jouw eigen stijl van kaartlezen ontwikkelt.

In verband met de huidige situatie en maatregelen zullen de lessen van de september-groep geheel online plaatsvinden en zullen we wekelijks individueel bijeenkomen via Zoom. Ook de groepsactiviteiten kunnen helaas enkel digitaal plaatsvinden. Voor degenen die in januari starten geldt in principe hetzelfde, maar we hopen dat we tegen die tijd weer meer mogelijkheden hebben om op een veilige manier in real life bijeen te komen. Uitgebreidere informatie hierover volgt tzt.

 

 

 

 

 

Add Comment